ИЗВЕШТАЈ ПОСЕТИ ГАЛЕРИЈЕ 73 И КОМЕНТАРИ ПРОЛЕЋНЕ ИЗЛОЖБЕ КОЈА СЕ ОДРЖАВА У ХОЛУ ШКОЛЕ

Шест ученика у суботу 14.04.2018. године посетило је Галерију 73 и учествовали су на ликовној радионици, коју је одржала дипл. инж. пејзажне архиктетуре. Деца су правила радове која су везана за Примењену уметност. Учествовале су следеће ученице: Праизовић Бојана 5/3, Павићевић Емилија 5/3, Пурић Милица 5/3, Живковић Анђела 5/3, Раичевић Ирена 5/2 и Дамјановић Тања 5/2.

Директорка Галерије 73 Мирела Пудар похвалила је децу и рекла да су врло квалитетно и педантно урадиле своје радове. Однела сам фотографије радова са пролећне изложбе (25) и директорка је рекла да су сви изузетни, маштовити и веома зрели за ниво основне школе. Предложила је наставници ликовне културе Габријели Вујућ да одржи ликовну радионицу деци Чукарице, где би они покушали да котирају радове ученика школе „Стефан Дечански“.

Фотографије радова наших ученика са пролећне изложбе показала сам и нашем познатом академском сликару и сценаристи; правио је сценографије за многобројне филмове и позоришне представе. Сликар је светског реномеа и зове се Јордан Гелевски.

Он се врло похвално изразио о изложби, рекао је да је сваки рад квалитетан на свој начин и каже да је једва поверовао да су то урадили ученици основне школе. Рекао је да се нарочито истичу три рада која су на академском нивоу, искрено се одушевио и обрадовао. То су радови ученице: Соње Милосављевић 7/2 (Школски прибор) и Наташе Коп 6/4 (Моја мама на радном месту).

Мислим да као школа треба да будемо поносни што имамо овакве надарене и квалитетне ученике.

Наставница ће и даље радити на развијању њиховог талента и рада.

Наставница ликовне културе

Вујић Габријела

 

🔥206