МЕЂУНАРОДНИ МЕСЕЦ ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКА

Кад смо прошлог октобра обележавали Међународни месец школских библиотека са темом ”Хајде да замислимо” нисмо могли замислити да ће размена обележивача за књиге са школом из Португала постати и диван знак подршке у неизвеснoм времену пандемије. 

Наставница ликовне културе Драгана Малушић је зналачки мотивисала и усмерила ученике 5/6 и 6/2 да на часу направе маштовите обележиваче. Креативне рукотворине наших петака и шестака послали смо у партнерску школу у португалски град Порто. Размену обележивача за књиге и везу са Escola Básica do Olival је остварила наша библиотекарка као чланица Међународног удружења школског библиотекарства. Обележивачи деце из Португала стигли су 17. марта, само два дана након увођења ванредног стања и потпуног преласка на учење на даљину. Поделили смо их у септембру у библиотеци, са радошћу и уз поштовање потребних мера заштите.

Овогодишње обележавање протиче под мотом ”Пронађи свој пут до доброг здравља”. Током октобра се подсећамо које књиге о здрављу се могу пронаћи у нашој библиотеци. Међународни месец школских библиотека је прилика и да размислимо колико су нам на путу добробити и очувања здравља важни читање, књиге и библиотеке.

Библиотекар Роксанда Игњатовић

🔥352