”Отворена врата школе” за будуће прваке

У суботу 2. децембра школа је пружила могућност будућим првацима и њиховим родитељима да се упознају са ученицима, учитељицама, наставницима, пп службом и директорком школе.

Био је то један мали фестивал науке!

Предшколци су имали прилику да виде изглед ћелије, органе човека и животиње које су им показали ученици од петог до осмог разреда заједно са наставницама биологије Славицом Гвоздић и Јеленом Ћирковић.

Затим су заједно са ученицима секције Занимљива математика, коју води наставница Ивана Мијатовић изводили разне експерименте.

Наставница географије Драгана Ђорђевић заједно са ученицима је показала предшколцима зашто је некада мрак, а некада дан, сунчев систем и како вулкан избацује лаву.

Мали предах су предшколци направили у библиотеци, где их је чекала библиотекарка Роксанда Игњатовић.

Затим су се прошетали до фискултурне сале, где су заједно са наставницом Тамаром Ђурковић вежбали и играли се.

На самом крају чекале су их учитељице које су припремиле радионицу – Новогодишња јелка. Предшколци су уживали у дружењу са учитељицама и показали нам колико су креативни и умешни у украшавању новогодишњих јелкица, које су понели кући.

За време трајања радионице родитељи су имали прилику да одлушају предавање психолога школе о припремама за полазак у школу, као и о потребним активностима за упис у први разред са којима су их упознали педагози.

🔥74