Полудневни излет – Музеј Николa Теслa, црква Светог Марка и Ташмајдански парк

У уторак 3.10.2023. године ученици трећег разреда ОШ “Стефан Дечански” су посетили Музеј Николa Теслa, цркву Свети Марко и Ташмајдански парк.

Ученици су се упознали са Теслиним изумима кроз сталну поставку др Бранимира Јовановића, помоћника директора музеја, кроз кратак документарни филм “Дух, дело, визија” о животу Николе Тесле.

Музеј Николе Тесле је јединствена културна и научна институција у свету у којој се чува лична зaоставшина Николе Тесле. У целини је посвећен генијалном проналазачу, научнику и инжињеру Николи Тесли који је подарио човечанству велики број значајних открића и проналазака.

Сазнали смо да је волео да чита поезију писца “Јована Јовановића Змаја” који је лично Николи Тесли рецитовао песму написану о њему и његовом раду, и ако није волео да своју поезију чита гласно.

Његов потпис на зиду у музеју сачуван је као велика успомена.

Посетили смо и цркву Светог Марка која датира још из 19. века, а налази се у предивном окружењу Ташмајданског парка.

Ученици су се упознали са прошлошћу и културном баштином, подсетили се на ленту времена, упознали са различитим делатностима људи ( кустос у музеју, писац, научник, сликар, иконописац).

Богати садржај полудневног излета употпунили су аниматори спортско рекреативним садржајем, ученици су били мотивисани за развијање тимског духа кроз забаву и веселу игру.

🔥64