Посета Музеју илузија и Музеју Николе Тесле

У  суботу, 17.11.2018. велика група  ученика наше школе је уживала у посети Музеју илузија и Музеју Николе Тесле. Четири наставнице: Наташа Костић, Борка Вујичин, Славица Гвоздић и Анита Пирнат повеле су  равно четрдесет ученика шестог, седмог и осмог разреда београдским улицама у сусрет науци, користећи последење пријатне јесење дане.

Најпре смо били у Музеју илузија, који је отворен у мају ове године, смештен на површину од 400 m2 у самом центру града. Ученици су имали прилику да виде око 70 експоната који су колико атрактивни и забавни, толико и едукативни, јер нуде подуку о нашем чулу вида и визуелној перцепцији. Осим многих оптичких варки, илузија уз помоћ огледала и холограмских слика, ту је и експонат  који се нашим ученицима највише свидео, вортекс – тунел: мост окружен ротирајућим сводом, који изазива утисак губљења тла под ногама.

Прошли смо централним градским улицама до Музеја Николе Тесле, где смо упловили у Теслин свет и истражили његов животни пут од првог сусрета са науком, сталне потребе за усавршавањем, па све до великих научних успеха.  Осим биографског филма о великану науке, присуствовали смо демонстрацији рада његових изума, видели његове личне ствари и гардеробу и осетили дух времена у коме је Тесла живео и стварао.

Best Wordpress Gallery Plugin 🔥294