ПОЧЕТАК ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА У ШКОЛСКОЈ 2021/22. ГОДИНИ

Поштовани ученици и родитељи,

На основу дописа МПТР (број 601-03-00033/21/2021-15, дана 20.01.2022.год) и одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа обавештавамо Вас да друго полугодиште школске 2021-2022.године почиње у понедељак 24.јануара. Одељења парне смене у школу долазе пре подне а одељења непарне смене после подне.

Ученици  првог циклуса наставу прате непосредно у школи у целом саставу одељења са часовима који трају по 45 минута. 

Ученици другог циклуса  похађају комбиновани модел наставе (групе А и Б ). 

У недељи од 24. до 28. јануара ученици групе  А наставу прате у школи  у  понедељак  и среду, док  група Б на наставу долази у уторак и петак. Четвртак ће бити ненаставни дан. . Часови почињу у уобичајено време, у 8 и 14 сати и трају 45минута.

Ученици који по распореду прате наставу од куће или остају у кућној самоизолацији, у обавези су да прате наставне садржаје које предметни наставник  постави на платформу Microsoft Teams тог радног дана.

Утврђени распоред коришћења учионица остаје непромењен те ученици настављају да прате наставу у учионици у којој су били у току првог полугодишта.

Важна одлука МПТР о начину употребе заштитних средстава, за ученике, наставнке и све запослене у школи гласи: “За време и током боравка у школи, од момента укласка у школско двориште до напуштања школског дворишта обавезна је употреба заштитних маски за све актере образовања“.

За ученике, симптоматске и асимптоматске случајеве COVID-19, изолација траје 7 (седам) дана, а ученик се у школу враћа са потврдом лекара педијатра да је способно да се врати у школу. Обавеза родитеља је да, уколико ученик не долази на наставу, о томе одмах обавести одељењског старешину (порука, вибер, мејл).

Ученик не долази на наставу и уколико је неко од чланова породице оболео од Ковида и то у трајању од 5 дана од дана контакта. О томе родитељ такође одмах обавештава одељењског старешину док ученик остаје у кућној самоизолацији. По повратку у школу после самоизолације није потребна лекарска потврда али је неопходна примена појачаних мере заштите тог ученика и препорука је ношења заштитне  маске  у школи (у трајању од 5 дана).

Молимо све родитеље да помогну у очувању здравља свих актера у образовању тиме што ће свакодневно да обезбеде заштитне маске за своје дете.

Срећан почетак другог полугодишта!

🔥113