Пројекат “Horizons francophones”

Ове школске године наша школа је учествовала у пројекту “Horizons francophones”  у организацији Француског института поводом  месеца франкофоније. Дана 23.марта различите амбасаде у Београду које припадају мрежи франкофоније су угостиле ученике основних школа у којима се учи француски језик. Девет ученица наше школе: Соња Милосављевић VII 1, Далиборка Станковић VII1, Елена Нешовић VII3, Бојана Милошевић VII3, Виолета Келовић VII3, Катарина Средојевић VII3, Мина Вукомановић VIII3, Лена Јовић VIII3 и Мила Лазовић VIII3 су у пратњи наставнице француског Слађане Јовичић  посетиле Амбасаду Јужне Кореје.

Имали смо прилику да на француском и енглеском језику причамо са корејским амбасадором Ју Деђонгом. Научили смо пуно о овој занимљивој култури и начину живота тамошњег становништва.  Бавили смо се калиграфијом на корејски начин и научили да своја имена пишемо на корејском језику. Играли смо њихове традиционалне друштвене игре за децу. И што је најбитније, кроз разговор са представницима корејске амбасаде, смо научили да нам знање страних језика у животу може изузетно користити и омогућити посао једног дана у институцији те врсте.

Потом смо посетили Француски институт где смо имали прилику да се сусретнемо са ученицима и наставницима других основних школа и да учествујемо у забавним активностима на француском језику.

🔥183