Фестивал науке

У суботу, 1.12.2018. група ученика и наставница наше школе посетили су Фестивал науке, највећи догађај у Србији који представља науку – ове године, са темом „Земља будућности“. На овом научном догађају су учествовале многе образовне установе и удружења, не само из наше земље, већ и из страних земаља.

Наши ученици су уживали у различитим програмима и поставкама, сликали се уз диносаурусе, змије, ликове из прошлих времена: египатску принцезу, каубоја, Индијанца, витеза… Неки су присуствовали научним огледима обучени у заштитне комбинезоне, а неки су кренули кући са ратничким бојама на лицу.

Програм су обогатили гости из Чешке, Мартина и Војтех, који су извели низ огледа из физике на научној бини. Сваки оглед су изводили уз веселе коментаре и уз учешће добровољаца из публике, и сваки пут су били награђени аплаузом ученика, који су се тог тренутке одлучивали за доживотно бављење физиком.

Целу једну халу београдског Сајма заузела је „највеселија теретана на свету“, гости овогодишњег Сајма науке из Шпаније. Њихова „теретана“ се састоји од великог броја занимљивих механичких справа – играчака за децу и одрасле. Свака справа је другачија и направљена од рециклираног материјала, а осим за игру и рекреацију, служи и за развијање спретности, стрпљења и такмичарског духа. Не ради се о спортској теретани, већ забавним играма спретности.

Сајам је посетило око 40 наших ученика шестог, седмог и осмог разреда, као и наставнице: Драгана Ђорђевић, Весна Лукић, Александра Божић, Наташа Костић и Анита Пирнат.

Best Wordpress Gallery Plugin 🔥269