ДЕЧЈА НЕДЕЉА И НЕДЕЉА СПОРТА У НАШОЈ ШКОЛИ

Ове године под слоганом „Да право свако дете ужива лако“, Дечја недеља је обележена низом активност у нашој школи.  Како бисмо уживали у омиљеном дечјем праву- праву на игру, Дечјој недељи смо придружили и Недељу спорта са низом спортских активности.

Понедељак нам је започео упознавањем са Конвенцијом о правима детета, а ученици од првог до осмог разреда су се кроз пано у холу школе упознали са правима деце.

Недељу смо наставили изводећи дечје игре „Ласте проласте“, „Коларићу Панићу“, игре на полигону и међуразредно дружење.

Среда је обележена дружењем и разговором директорке школе и ученика. По један ученик- представник сваког одељења је имао прилику да се упозна са тим шта је посао директорке, колико је тај посао тежак, али и да постави питања у вези са школом, да неки предлог и идеју одељења које представља.

Четвртак су ученици млађих разреда провели у позоришту, где су имали прилику да погледају представу „Краљ Мргуд“ у ДЦ-у „Влада Дивљан“ и да помогну краљу Мргуду да се насмеје. У оквиру Дечје недеље планирана је и позоришна представа за ученике старијих разреда. Она ће због организације бити реализована током октобра, а гости наше школе биће  из Удружења слепих и слабовидих, који ће представу и извести.

Забаву за ученике старијих разреда, у четвртак, приредио је КК Беостајл. Они су одржали пријатељску утакмицу са ученицима наше школе. Резултат у овом мечу није био битан, већ лепо дружење кроз спорт.

 Жеља нам је била да испробамо новонамештене кошеве на школском терену, које је овај кошаркашки клуб поконио школи. Како нам временске прилике то нису дозволиле, меч је одигран у сали, са жељом да наредном приликом испробамо нове кошеве и поново се добро забавимо.

Крај недеље смо обележили креативним радовима са тему илустровања дечјих права, а тичу се игре, пријатељства, породице и школе.

На фотографијама у галерији можете погледати део атмосфере са овогодишњег обележавања Дечје недеље и Недеље спорта која је прошла у дружењу, спортским играма и креативни идејама. Захвалност дугујемо колективу школе и директорки који су учинили да се све планиране активности реализују и да ученици још дуго памте овакве догађаје.

Марина Праизовић

Љубица Стевановић

Марко Михаиловић

Војислав Томић

 Best Wordpress Gallery Plugin
🔥258