Изложба Михајло Пупин

У оквиру секција из наставних предмета: историја, географија, православна веронаука, физика, хемија и математика, ученици наше школе су током септембра и октобра месеца 2016. године посетили Историјски музеј Србије – изложбу посвећену Михајлу Пупину под називом „Од физике ка духовној реалности“.

 

Изложба је отворена у септембру 2015. године а због великог интересовања трајаће до децембра 2016. године. Године 2015. обележeна су два важна Пупинова јубилеја – стотину година од када је пријавио својих седам патената који представљају рођење области телекомуникација, и осамдесет година од његове смрти, због чега је УНЕСКО 2015. годину прогласио годином Михајла Пупина.

 

Изложба представља најобимнији пресек живота и дела великог научника, тако да су се ученици упознали са Пупиновим научним и професорским радом, књижевним делом за које је добио Пулицерову награду, његовом ангажману за помоћ Србији током Првог светског рата, тајном раду за америчку војску, низом непознатих чињеница о његовом приватном животу, меценском односу према уметности и многобројним доброчинствима нарочито према Србији и свом народу.

Посета овој изложби је подстицај ученицима да упорним радом и учењем могу достићи највише циљеве.

 

Детаљи са изложбе

 

 

 

 

🔥149