Квиз Слагалица у нашој школи

У понедељак, 20. 2. 2023. у нашој школи је на часу српског језика и књижевности одржан угледни час под називом Школски квиз Слагалица, утврђивање. Час је осмислила наставница српског језика и књижевности Јелена Драговић, као начин да током међусобног надметања ученици одељења 7/2 и 7/4 утврде своје знање, друже се и забаве кроз припремљене игре.

Игре су осмишљене по угледу на квиз Слагалица, али су биле прилагођене узрасту, знању и интересовању ученика. Ученици су показали велики ентузијазам, жељу да учествују у осмишљеним играма и да заједнички остваре што бољи резултат. Комбинујући слова како би дошли до најдуже речи, тражећи бројеве, погађајући и повезујући задате појмове, показујући своје опште знање, уједно су показали и како треба бити тимски играч, обогатити свој речник и повезивати школско градиво са свакодневним искуством.

Ентеријер учионице прилагодили смо „квизашком” амбијенту, а за учеснике су припремљене и одговарајуће дипломе.

Атмосфера је била такмичарска…

Али и испуњена осмесима и аплаузима…

И на крају су сви добили заслужене награде…

Наши ученици су се показали као одлични „слагаличари”, а и ви можете да проверите своје знање решавањем квиза (датог у презентацији) у којем су они били толико успешни.

Срећно!

🔥166