Међународни фестивал хумора за децу

Ученици наше школе радо учествују на  литерарним  конкурсима и на њима освајају награде. Ружица Дамљановић, ученица 3/1 одељења,  на Међународном фестивалу хумора за децу одржаном у Лазаревцу, у категорији  Хумористичка прицча , за млађи узраст, освојила је трће место са својом  причом  Љути  дечак.

Честитамо талентованој  Ружици и желимо још пуно признања за њен рад.!

 

 

Љути дечак

 

Био једном један љути дечак који се звао Страхиња. Када год би се наљутио ватра му је излазила из ушију! Лице му је изгледало као љути змај! Није могао да се одљути све док му мама није дала сладолед.

Једнога дана је нестало сладоледа, а он је био толико љут да му је толико ватра излазила из ушију да је запалио куће и скоро једну целу шуму. Онда је рекла мама: ”Морамо нешто да предузмемо да Страхиња  не запали цео свет. Ја морам да направим сладолед, једино то гаси његов пламен”.

Када је мама направила сладолед, Страхиња се одушевио, у животу није пробао такав сладолед и мислио је да се данима неће љутити. То се и десило. Када је пламен из ушију нестао, нестао је и пламен који је запалио куће и шуму. Од тада се није љутио ни мало… осим када му је требала помоћ из математике.

🔥191