МИНИ МИНИ СПОРТ

У оквири пројекта МИНИ МИНИ СПОРТ који организује Београдска асоцијација за школски спорт, ученицима четвртог разреда  ОШ “Стефан Дечански” у уторак  5. априла 2022. одржана су два часа физичког васпитања. 

Часове су одржали представници Београдске асоцијације за школски спорт: Руководилац сектора за школска спортска такмичења Горан Ивковић, сарадници Марко Стојановић, Љиљана Стојановић и Марко Максимовић.

Ученици су на почетку часа имали загревање кроз вежбе обликовања и различите врсте кратања, а након тога имали су задатак да прођу полигон спретности прилагођен њиховом узрасту. Свако дете је прошло 14 моторичких задатака који представљају по један спорт из системa такмичења школског спорта. Дечаци и девојчице из обе групе који су имали најбоље време приликом преласка полигона награђени слатким поклонима. 

Носилац пројекта – Београдска асоцијација за школски спорт – је у сарадњи са медијском кућом РТС снимала ове часовe, како би се важност школског спорта кроз медије што више популаризовао. Емисија “Школски спорт” емитована је у недељу 17. априла, а део атмосфере можете погледати на снимку  и фотографијама.

Ово приликом захваљујемо се Београдској асоцијацији за школски спорт и медијској кући РТС2 што су омогућили  да ученици наше школе учествују у овом пројекту. 

🔥105