Наши атлетски шампиони

Као што је већ претходно објављено на сајту, ученици наше школе Новак Милошевић 4/1 и Никола Костић 7/3 постигли су врхунске резултате на Републичком атлетском такмичењу одржаном у Новом Пазару 15.5.2018 – Новак је освојио шесто место у скоку у даљ такмичећи се у конкуренцији својих вршњака, а Никола је постао шампион Србије у трци на 300 метара надмећући се и са ривалима старијим од себе. У разговору са Новаком и Николом сазнали смо зашто су заволели атлетику, како виде своје досадашње успехе и какви су им планови за будућност:

 

  • Атлетика је пре свега олимпијски спорт; као такав, веома је занимљив, јер се састоји од много различитих дисциплина. Као неко ко је тренирао пливање, кошарку и фудбал, могу рећи да је атлетика најдинамичнији спорт којим сам се бавио и да су у њој најквалитетнији тренинзи. За сада су моје омиљене дисциплине трчање на 50 м и скок у даљ. Вредно тренирам и надам се да ћу једног дана отићи на Олимпијаду. Позивам све другаре и другаруце да ми се придруже и боље упознају овај диван спорт.

Новак Милошевић

 

  • Ова година је за мене почела врло узбудљиво: од септембра сам постао старији пионир у атлетици и оријентирингу. Са тим звањем, очекивала су ме важна такмичења са старијим ривалима. У почетку нисам веровао да ћу у овој години остварити неке успехе, јер су такмичења са старијима велики изазов. Чекао ме је пут у Шведску, борио сам се са непознатим тереном и бољим тркачима.

После припремног периода, једва сам чекао Школско такмичење – више од свега сам желео да успем и будем први. На Општинско такмичење дошао сам без икаквих очекивања, али се испоставило да узраст није битан већ жеља коју улажеш у то што радиш. Посебно ме је мотивисала повреда мог друга Петра, која га је спречила да се такмичи уз мене – имао сам још већу жељу за победом и одлучио да трчим и за њега, како би му болови лакше прошли.

Пут до Новог Пазара је био дуг и напоран, али сам ипак успео да будем први. Осећај када чујеш назив своје школе и своје име је непроцењив и то ће остати незабораван тренутак за мене.

Изгледа да су други веровали у мене више него ја у себе. Драго ми је што сам оправдао њихову подршку и што никога нисам изневерио – на крају је све испало како треба.

Никола Костић

 

Честитамо Новаку и Николи на великим успесима и желимо им срећу у будућим атлетским надметањима!

🔥149