ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2021/2022. ГОДИНЕ

upis za prvi razred

 Поштовани родитељи/законски заступници будућих првака,

 упис деце у први разред у ОШ “Стефан Дечански“ за школску 2021/2022. годину обавиће се у периоду  од 1. априла  до 31. маја 2021. године

  У први разред у школској 2021/22. години уписују се деца рођена од 1. марта 2014. године до краја фебруара 2015. године.

За превремен упис у школу могу се пријавити деца рођена од 1. марта до 1. септембра 2015. године. Провера спремности за полазак у школу ове деце вршиће се у јуну 2021. године код психолога школе.

 За децу старију од 7 и по година (закаснели упис)  родитељи су дужни да школи приложе мишљење Интерресорне општинске комисије; тестирање ове деце обавља психолог школе.

ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ

Упис у први разред школске 2021/21. године обављаће се електронским путем, преко портала еУправа ( https://euprava.gov.rs) у апликацији еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ . Ова апликација ће бити доступна родитељима од 22. марта до 28. маја 2021. године. 

Родитељима који преко ове услуге закажу термин, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у школу. Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС обезбедило је подршку за родитеље у вези са електронским заказивањем термина за упис и тестирање путем телефона 011/7350557. 

Уколико родитељи/законски заступници и поред пружене подршке не могу да обаве електронско заказивање, могу позвати секретара школе  на број 011/2571-757 од 1. априла у термину од 9 до 11 часова. 

Упис ученика у први разред, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2021. године. Истог дана ће педагог и психолог извршити тестирање ученика.

  При упису није потребно доносити ниједан документ у папирном облику, јер ће се они прибављати аутоматски, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, родитељ само тада донеси ову потврду у школу. Молимо вас да  не заказујете термине тестирања деце уколико нисте завршили целокупан здравствени преглед. 

Ради електронског уписа ученика, потребно је да родитељ има код себе личну карту и матични број детета.

Ученици имају могућност коришћења продуженог боравка у првом и другом разреду, до попуне два одељења, максимално  60 ученика.

Све додатне информације везане за упис ученика у први разред можете добити од секретара школе на телефон 011/2571-757 и емаил адресу upisprvakadecanski@gmail.com.

Молимо родитеље да при доласку у школу са дететом носе заштитне маске и да на улазу користе  постављену дезобаријеру и средство за дезинфекцију руку.

Драги прваци очекујемо вас и  желимо вам срећан и успешан полазак у школу!

🔥638