Посета ученика наше школе радионици „Примери добре праксе“

Нашу школу „Стефан Дечански“ на овој радионици представљали су ученици: Милосављевић Соња 7/1, Павловић Неда 7/1(представнице ђачког парламента), Јашаревић Кристина 8/1, Арифи Исидора 8/1, Малићевић Ален 8/3, Јашаревић Хајредин 8/3, Криези Ален 8/2 (будући средњошколци).

Педагошки асистент, наше школе Јелена Синани је организовала посету и водила ученике.

Са циљем да деци представи узоре  који ће им дати даљи подстицај за њихово школовање и образовање општина Чукарица организовала је  интерактивну радионицу под називом „Примери добре праксе“.

Истичући да без образовања нема напретка, учесници радионице трудили су се да дају подршку деци ромске националности за даље напредовање и школовање.

Учесницима су  се обратили : чланица Већа општине Чукарица Стана Лукић, Љуан Кокa, председник организације цивилног друштва и етничких заједница ЦЕРЕЗ,  одборница Скупштине Градске општине Чукарица Соња Маринковић-Лукић, мотивисала је присутне личним примером, показујући колико је труд и посвећеност образовању значајно за напредак појединца, новинар Иван Васић и продуцент, глумац и музичар Драган Ристић- Кал, добитник Златне значке Културно просветне заједнице. У име Сталне конференције градова и општина обратила Ивана Максић која је поручила младима да буду храбри и посвећени и усмерени на образовање јер све зависи од њих самих.

Радионици „Примери добре праксе“  присуствовали су предсtaвници Предшколске установе Чукарица , Центра за социјални рад Чукарица, педагошки асистенти као и ученици неколико школа са општине Чукарица. Овом приликом, Стана Лукић је представила и Маријану Петровић, успешну ученицу првог разреда Медицинске школе као и учеснике, који су добри ђаци  и уручила им поклоне- карте за представе Народног позоришта, фудбалске лопте и дечије друштвене игре.

🔥206