Почетак школске године

Поштовани ученици и родитељи,

настава у новој школској години почиње у уторак, 1.септембра 2020. у измењеним организационим условима због пандемије вируса ковид-19.

Ученици првог и петог разреда, први сусрет са учитељицама и одељењским старешинама имају 31. августа, према сатници која је објављена на сајту школе и прослеђена путем вибер група одељења.

Настава у школи је синхронзована са садржајем ТВ часова.

ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Преподневна смена почиње у  8 а  послеподневна у  13 сати. Часови трају по 30 минута. Ученици непарне смене ( индекси одељења 1, 3 и 5) на наставу 1.септембра долазе пре подне , а ученици парне смене (индекси 2,4 и 6) после подне.

Настава за ученике млађих разреда се одвија у мањем делу зграде, док су ученици старијих разреда распоређену у учионицама већег дела  школске зграде. Ученици старијих разреда имају своју учионицу у којој се одвија настава свих предмета, осим технике и технологије и физичког васпитања, која се одвија у постојећим кабинетима и фискултурној сали.

Сви ученици, родитељи/законити заступници  и запослени  се у школи морају придржавати прописаних здравствених мера: ношење маске, пролазак кроз дезобаријеру приликом уласка у школу, дезинфекција руку и др.

ПРВИ ЦИКЛУС ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ( ученици од првог до четвртог разреда)

Ученици који похађају наставу у школи 

Ученици одељења су подељени у групу А и групу Б, а о саставу група одељењске старешине ће обавестити родитеље  путем вибер група одељења. Групе су формиране по азбучном реду и њихов састав се не може мењати док трају измењени услови рада.

У првој наставној недељи ( од 1. до 4. септембра) за све  ученике групе А непарне смене  настава почиње у 8 сати и завршава се у 10,25, а за ученике групе Б настава почиње у у 11 сати  и завршава се у 12,40. 

За све ученике групе Б парне смене  настава почиње у 13 сати и траје до 15, 25 сати, а за ученике групе А почиње у 16 сати и траје до 17,40.

О динамици рада у следећим наставним недељама, родитељи ће бити обавештену од одељењског старешине.

Ученици који наставу прате од куће

Ученици који прате наставу од куће, уче путем ТВ часова и прате садржаје презентоване на школској платформи за учење на даљину. Сатница ТВ часова за сваки разред се налази на сајту школе, а шифру за приступ школској платформи за учење, родитељи ученика ће добити у вибер поруци од одељењског старешине.

ДРУГИ ЦИКЛУС ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА( ученици од петог до осмог  разреда)

Ученици који похађају наставу у школи 

Ученици одељења су подељени у групу А и групу Б, а о саставу група одељењске старешине ће обавестити родитељи   путем вибер група одељења.  Састав група се не може мењати док трају измењени услови рада.

У првој наставној недељи ( од 1. до 4. септембра) ученици групе А имају наставу у школи средом и петком, а ученици групе Б уторком и четвртком. У другој наставној недељи ( од 7. до 11. септембра) ученици групе Б су на настави у школи понедељком, средом и петком, а ученици групе А уторком и четвртком. Значи, у уторак, 1. септембра у 8 сати долазе ученици групе Б непарне смене, а у 13 сати ученици групе Б парне смене.

Оних дана када нису у школи, ученици прате ТВ часове и садржаје презентоване на школској платформи за учење. Сатница ТВ часова за сваки разред се налази на сајту школе, а шифру за приступ школској платформи за учење родитељи  ученика ће добити у вибер поруци од одељењског старешине.

Ученици који наставу прате од куће

Ученици који прате наставу од куће, уче путем ТВ часова и прате садржаје презентоване на школској платформи за учење на даљину. Сатница ТВ часова за сваки разред се налази на сајту школе, а шифру за приступ школској платформи за учење родитељи  ученика ће добити у вибер поруци од одељењског старешине.

Придржавајмо се прописаних здравстених препорука и срећан почетак нове школске године!

🔥363