Пројекат – МИНИ МИНИ СПОРТ

У оквири пројекта МИНИ МИНИ СПОРТ који организује Београдска асоцијација за школски спорт, ученицима трећег разреда  ОШ “Стефан Дечански” у понедељак  24.5.2021. одржана су два часа физичког васпитања. 
Часове су одржали представници Београдске асоцијације за школски спорт: Руководилац сектора за школска спортска такмичења Горан Ивковић, сарадници Марко Стојановић и Љиљана Стојановић.
Ученици су на почетку часа имали загревање кроз вежбе обликовања и различите врсте кратања, а након тога имали су задатак да прођу полигон спретности прилагођен њиховом узрасту. Свако дете је прошло 10 моторичких задатака који представљају по један спорт из системa такмичења школског спорта.
Носилац пројекта – Београдска асоцијација за школски спорт – је у сарадњи са медијском кућом РТС снимала ове часовe, како би се важност школског спорта кроз медије што више популаризовао. Емисија “Школски спорт” је емитована на каналу РТС2 у суботу, 29. маја, а део изјава ученика и директорке наше школе можете погледати на видеу. 

🔥268