ТАМО ГДЕ НАУКА ПОЧИЊЕ

У недељу, 14.маја 2017. група ученика седмог разреда је са наставницом хемије Анитом Пирнат посетила Природно – математички факултет и тако се придружила великој промоцији хемије и манифестацији „Тамо где наука почиње“, коју су ове године професори и студенти организовали по трећи пут. Ученици су обишли зграду Факултета, која изнад нивоа тла има 6, а испод још два спрата, упознали се са историјатом зграде и уживали у програму прилагођеном њиховом узрасту.

У оквиру посете група наших ученика је обишла Музејску збирку Хемијског факултета, где се могу видети старински лабораторијски уређаји, стаклени судови и прибор из прошлих времена, књиге, збирке минерала и хемикалије из времена када је хемијска наука у Србији била тек у повоју.

Након тога наши седмаци су присуствовали занимљивом предавању гостујућег предавача, археолога Јована Митровића, о значају хемије у конзерваторско – археолошким истраживањима и у одређивању старости органског материјала помоћу методе радиоактивног угљеника, познате као „метода C 14“, којом је, наводно, могуће одредити старост органског материјала старости од 1000 до 50 000 година.

Најзанимљивији део програма је било учествовање у едукативној радионици и извођење огледа, чија је тема била хемија и уметност, са освртом на коришћење боја у сликарству. На крају су се ученици у лабораторији сликали у белим радним мантилима.

УЧЕНИЦИ СЕДМОГ РАЗРЕДА, ЧЛАНОВИ ХЕМИЈСКЕ СЕКЦИЈЕ И ПРОМОТЕРИ ХЕМИЈЕ НА ШКОЛСКОМ САЈМУ НАУКЕ КАО УЧЕСНИЦИ ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ НА ХЕМИЈСКОМ ФАКУЛТЕТУ

Best Wordpress Gallery Plugin 🔥102