Упис у први разред за школску 2023/2024. годину

Поштовани родитељи будућих првака!

У први разред основне школе за школску 2023/24. уписују се деца рођена од 01.03.2016. до 28.02.2017. године.

За превремени упис у школу могу се пријавити  деца рођена од 01.03. до 31.08.2017. Проверу спремности за полазак у школу ове деце обавиће психолог школе до краја јуна 2023. године.

За децу старију од 7 и по година (закаснели упис)  родитељи су дужни да школи приложе мишљење општинске Интерресорне комисије на основу кога се упис у први разред школске 22/23. одложио.

Заказивање термина за упис у први разред школске 2023/24. године обављаће се електронским путем, преко портала еУправа. Апликација за електронско заказивање термина биће доступна родитељима у периоду од 20. марта  до 31. маја 2023. годинеМолимо вас да податке у апликацији попуњавате ћириличним писмом

Упис ученика у први разред и тестирање детета, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од понедељка, 3.априла до 31. маја 2023. године.

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности. Али, уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, приликом тестирања родитељи/законски заступници су у обавези да лекарску потврду донесу у школу.

Родитељи који су заинтересовани да пријаве деце у продужени боравак могу то да учине у току заказаног термина за упис и тестирање. Потребна документација за пријаву у продужени боравак су потврде о запослењу оба родитеља који заједнички врше родитељско право, односно само једног родитеља који самостално врши родитељско право уз подношење доказа (фотокопија пресуде о разводу брака или документа из кога се види да родитељ самостално врши родитељско право)

Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се  на број  телефона  062/8858602. Телефонска подршка доступна је од 20.3.2023. године, сваког радног дана од 9.30 до 15.00 часова. За помоћ се можете обратити и путем мејл адресе upisprvakadecanski@gmail.com

Смернице за заказивање термина за тестирање детета на порталу Е- управа

Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs 
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада.

Са радошћу вас очекује школа „Стефан Дечански“

🔥573