ДОДЕЛА ЗАХВАЛНИЦА И КЊИГА ПОБЕДНИЦИМА ЛИТЕРАРНОГ И ЛИКОВНОГ КОНКУРСА„Крв живот значи“

У  четвртак  11.05.2017.године уручене су захвалнице и књиге ученицима чукаричких основних школа који су учествовали на конкурсу „Крв живот значи“.На конкурс је ове године пристигло 1218 радова. Награде је уручиопредседник општине Чукарица Срђан Коларић, као и секретар Црвеног крста Чукарице Звездан Брадић.Од укупно 16 основних школа на Чукарици, ученици наше школе су освојили чак две награде – прво и треће место у категорији од 1. – 4. разреда

Ученица Магдалена Митровић III3је са својом учитељицомМирјаном Вишекруна Марковић у категорији млађих разреда (1. – 4. разреда) освојила ПРВО МЕСТО за песму „Крв живот значи“.

 

Крв живот значи

 

Није важно да ли си пекар или лекар,

да ли си сит или гладан,

да ли имаш петице или јединице,

да ли си црн или смеђ,

битно је да си паметан, храбар и хуман.

 

Буди храбар друже мој,

једну капљицу крви своје дај.

Донеси срећу непознатом, болесном другу свом.

Не знаш када и коме ће требати,

никада га нећеш упознати,

али ћеш му живот спасти и осмех измамити.

 

Буди хуман  друже мој,

једну капљицу крви своје дај.

Само је једна капљица довољна,

за спас и срећу болесном човеку и детету.

 

Ученик Страхиња Дамљановић III3јеса својом учитељицомМирјаном Вишекруна Марковић у категорији млађих разреда (1. – 4. разреда) освојио ТРЕЋЕ МЕСТО за причу „Тата“.

Тата

До пре неколико дана нисам знао како мој тата спашава људе а није ни ватрогасац, ни доктор, ни болничар, ни полицајац, ни Супермен, ни Бетмен ни Ајронмен. Могу вам испричати како он то ради.

Једном сам отишао са њим у болницу и тамо сам видео и моју куму Нену. Тада су тати почели да раде нешто опасно и уплашио сам се, али сам схватио да су морали да узму од тате пуно крви. Он је мојој куми дао своју топлу и здраву крв, па се она опоравила, а мој тата је морао да добије снагу па је пуно јео. Имао је толико пуно снаге да је могао да ме одвезе кући.Тата је од тог дана мислио како треба да даје често крв и за друге људе и то је и радио.

 

Када порастем желим да будем херој као тата, али вероватно нећу бити јер се бојим да дајем крв. Мислим да ћу онда да постанем болничар па да ја узимам крв и спасим више људи од мог тате. Можда ћу спасити и неког мог далеког рођака за ког ни не знам.

  

 

🔥266