Београдски Сајам књига

Већ по традицији, крај октобрa у Београду резервисан je за Сајам књига. Ове године уживање за све љубитеље књига трајало је од 23. до 30. октобра, а ученици 8/2 и 8/4 су га посетили у петак, 28. октобра, са наставницом српског језика Јеленом Драговић и наставницом математике и информатике Иваном Кричковић.

Заиста смо уживали – коју год књигу да сте пожелили, могли сте је пронаћи на многобројним и добро опремљеним штандовима. Сва очекивања су била испуњена, у складу са инетересовањима појединаца – неко је искористио прилику да пронађе школску лектиру, неко се заинтересовао за дела намењена тинејџерима, а било је и оних који су употпунили своју колекцију стрипова. На Сајму је било и много славних и познатих личности – ми смо срели новинарку Весну Дедић, ауторку емисије „Балканском улицом“, која је потписивала своје књиге. Неке занимљиве скулптуре такође су привукле нашу пажњуи употпуниле доживљај.

Било је много посетилаца, што показује колико је Сајам књига драгоцен за популаризацију књижевности у нашој земљи. Свима који нису били у прилици да ове године присуствују Сајму књига топло препоручујемо да га обавезно посете следеће године, јер је диван осећај бити део тако велике и значајне културне манифестације. О томе најбоље сведочи тренутак када смо уморни, али с осмехом на лицима и руку пуних књига, напуштали београдски Сајам књига.

Само до следеће године, када ћемо се сигурно поново видети!

 

🔥154