Недеља свести о мозгу (Brain Awareness Week)

Манифестацију ”Недеља свести о мозгу” посетиле су у петак 15.3.2024. године ученице одељења 8/3 у пратњи наставница Славице Гвоздић, Аните Пирнат и Јелене Ћирковић.

Недеља свести о мозгу (Brain Awareness Week) је научна манифестација, која има за циљ да фокусира пажњу јавности на напредак и могућу примену знања до којих се долази истраживањем нервног система. Иницијативу је покренула DANA Alliance for Brain Inititatives 1996. године и од тада овај научни фестивал уједињује научне организације широм света.

Догађај се одвија у сарадњи са универзитетима, научним институцијама, културним и уметнички центрима. Ове године манифестација се одржава под слоганом „Мистерија повезаности: неуробиологија љубави“ и за тему има љубав посматрану са различитих аспеката: од анатомије и генетике, до филозофије и еволуције.

Поред изложбе ”Достојанство свакидашњице – Уроша Предића”, у Галерији науке и технике САНУ организован је пратећи програм: стручна предавања, радионице за децу, презентације научних филмова и интерактивни програм.

🔥22