Посета Природњачком музеју и манифестацији Ноћ истраживача

У суботу 30. септембра, наставница физике Наташа Костић и наставница биологије Славица Гвоздић, у оквиру слободних наставних активности „Моја животна средина“ и „Чувари природе“, водиле су ученике својих одељења, 7-4 и 6-3, у обилазак Природњачког музеја, где су посетили изложбу „Природа и језик“, која обједињује више различитих области, биологију, физику, анатомију, геологију, књижевност и лингвистику и музику инспирисану звуцима природе.

Ученици су, уз стручног водича, имали прилику да повежу знања из различитих области стечених кроз програме школских предмета, развијају еколошку свест и спознају значај очувања природе и наше планете.

Ученици су након тога посетили манифестацију „Ноћ истраживача“ на Природно-математичком факултету, где су имали прилику да се упознају са низом занимљивости из различитих области науке, биологије, медицине, хемије, физике, геологије, археологије, технологије, историје и филозофије.

Присуствовали су низу занимљивих есперимената, уз активно учешће у многима од њих. Демонстратори су на занимљив и приступачан начин, учесницима приближили занимљивости из различитих области науке.

Наши ученици су са одушевљењем учествовали у различитим експеримемтима, стекли нова практична знања, лепо се провели и остали до касних вечерњих сати.

                                                      Предметне наставнице, Славица Гвоздић и Наташа Костић

🔥75