ПРЕДШКОЛЦИ У ПОСЕТИ НАШОЈ ШКОЛИ

Полазак ђака првака у школу је важан догађај како за дете, тако и за породицу. Зато смо одлучили да предшколцима вртића “Весељко” и “Плави чуперак” у Железнику представимо нашу школу.

Већ при уласку у школско дворишто чула се песма предшколаца, а да се већ припремају за школу открили су нам кроз књиге и цртеже које су нам донели као поклон. 

На почетку авантуре упознавања са нашом школом представила им се директорка школе Душица Буквић и учитељице.  Прво изненађење је била прилика да уђу у учионице и окружени словима и бројевима седну у школске клупе.

Дружење су наставили у продуженом боравку где су сазнали како се време проводи у школи након часова.

Окружени књигама у школској библиотеци одлучили су да нам кроз песму и игру покажу шта су до сада научили у вртићу.

Предшколци су посетили и наш Завичајни музеј где су видели различите експонате, али и учествовали у разговору и показали одлично знање о музејима.

Одушевљење је на крају изазвала и изложба играчака у холу школе, које су током Дечје недеље правили наши ученици. Играчке од рециклираног материјала су биле пример како можемо чувати прилику, али и као идеју за њихове радове.

А како другачије завршити авантуру, него поклонима и жељом да наставимо дружење и убудуће. 

Као поклон за своје другаре предшколце, ученици од 1. до 4. разреда су им даровали играчке, игре меморије, пазле, едукативне игрице, лоптице  и све оно што ће им дане у вртићу учинити још лепшим.

🔥282