СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

Свечаним песничким часом у школској библиотеци обележили смо и овог 21. марта Светски дан поезије. Слушали смо стихове из давног и нашег времена и са различитих меридијана – о доласку пролећа у Амхерсту и Београду, надама и успоменама заљубљених у Паризу, Москви и Босанској Крупи, часним прецима, страдању крагујевачких ђака, Далмацији као незаборављеном завичају, вагонима возова којим више не путујемо, песнику и поезији као трагању за речима од којих ”мање боли”. Ученици и наставници, рецитатори и публика били су подједнако надахнути изабраним песмама.

У програму су учествовале: Уна Симић из 5/2, Дуња Грбић и Анђела Марковић из 6/1, Софија Јовановић из 6/3, Марија Добријевић из 7/2, Милица Стојковић и Александра Павловић из 8/2, Јелена Голубовић и Лана Ђоровић из 8/3, Елена Сребранов и Милица Лазаревић из 8/6.

Ученице су припремале наставница енглеског језика Кристина Мишевић Мраовић, наставнице француског језика Миланка Гачевић и Слађана Јовичић и наставнице српског језика Јелена Драговић и Љиљана Шарац. Учитељица Гордана Илић, и сама талентован аутор поезије и прозе, говорила је две своје песме, а наставница енглеског језика  Душица Максимовић и психолог Милка Судимац читале су стихове омиљених песника. Песнички час је организовала и водила библиотекарка Роксанда Игњатовић.

🔥270