Тематски дан – Здрава храна

У понедељак 16. октобра 2023. године у школи је реализован тематски дан – Зрава храна. Заједнички циљ ученика и наставника је стицање знања здравој храни као значајном фактору за раст и развој. Смењивале су се разноврсне активности кроз часове и различите наставне јединице у одељењима од првог до осмог разреда.

Први разред

Српски језик – учимо слова и стичемо знања о важности здраве исхране

Ликовна култура – спремање зимнице

Други разред

На часу српског језика ученици су говорили о бајкама, па су се кроз фотографије подсетили бајки. Корпа за баку са здравом исхраном у бајци Црквенкапа и отровна јабука у Снежани и седам патуљака биле су повод за причу о здравој исхрани. 

Ни час математике није прошао без речи о воћу, поврћу и здравим слаткишима. Ученици су након решеног задатка имали да за пример нездраве исхране нацртају неку здраву намирницу, пиће или оброк.

На часу света око нас и ликовне културе су након понављања наученог градивa и загонетки цртали корпе воћа и илустровали тањир здраве исхране. 

Час физичког и здравственог васпитања посветили смо понављању о битним стварима за раст и развој, међу којима су: вежбање, хигијена, здрава исхрана и боравак у природи.

Примену знања ученици су имали и на одмору, јер су уживали у здравој ужини.

Трећи разред

Ученици су кроз презентацију обновили и стекли нова знања о здравој исхрани

Потом су цртали пирамиду здраве исхране, записивали рецепте и правили здраву ужину.

Лук им је помогао да усвоје она знања из српског језика о градивним придевима.

Четврти разред

На часу одељењске заједнице, родитељ гост Ружица Стојановић Радета, дерматолог специјалиста, одржала је предавање на тему Здрава храна.

На часу ликовне културе су правили организацију тродимензионалних облика употребом здравих намирница направљених од пластелина.

Шести разред

Ученици су на биологији правили пано о здравој исхрани, а на математици троугао здраве исхране.

Ученици од петог до осмог разреда који иду на секцију за енглески језик обележили су светски дан здраве хране са неколико радова где су нацртали своје оброке и подсетили нас која је здрава, а која нездрава храна.

Ученици шестог и седмог разреда на часу ликовне културе направили су дивне слике које су красиле хол школе.

Седми разред

Ученица Сара Николић је направила презентацију ”Исхрана у доба Питагоре”’, коју су на часовима математике гледали ученици седмог разреда.

🔥60