ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА ЧУКАРИЦЕ

Културни центар „Чукарица“  покренуо је јесенас пројекат „Моје наслеђе – Читалачка значка” с циљем неговања културе читања, писања и говора међу чукаричким основцима. Програмом пројекта предвиђено је неколико задатака за учеснике: да са списка наслова за свој узраст изаберу, прочитају, писмено прикажу  и илуструју две књиге током  полугодишта, односно четири до краја  школске године. Шесторо наших ученика млађег и старијег узраста се укључило у „Читалачку значку”:

Филип Костић, I/5,

Софија Спасојевић, II/3,

Петра Чоловић, II/3,

Јулија Миловановић, IV/2,

Јелена Голубовић, IV/3,

Анастасија Станковић, V/2

Током читања и вођења дневника читања ученике је пратила, бодрила и саветовала библиотекарка. Радост коју доноси размена утисака о прочитаном је расла са сваком прочитаном басном, причом, романом, па су у библиотеку стизали све бољи писани и ликовни радови. Библиотекарка је најбоље радове сваког ученика ауторски уобличила  у шест ручно повезаних дневника.

Завршна свечаност одржана је на Дан словенске писмености и културе, 24. маја у Великој сали Културног центра. У оквиру богатог пригодног  програма ученици књигољупци су добили беџеве, захвалнице и књиге. Стручни жири је издвојио пет „Читалачких  дневника Чукарице” за школску 2018/19. годину, а међу њима су чак три  наших ученица –  Петре, Јулије и Анастасије! Дневници читања  су били изложени  у Галерији КЦ Чукарица до 31. маја, а сви заинтересовани их могу погледати у нашој библиотеци  до 28. јуна.

Честитамо Филипу, Петри, Софији, Јулији, Јелени, Анастасији и библиотекарки, а свим ученицима желимо да у обиљу радости које доноси летњи распуст открију и радост читања!

🔥763