АКТИВНОСТИ ПРОГРАМА ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

На позив Угоститељско-туристичке школе Београд 28. марта 2024. године у школској радионици хотелу Палас  организована је  промоција образовних профила ове школе-  туристички техничар, хотелијерско-ресторатерски техничар, кулинарски техничар, кувар, конобар и посластичар. 

Промоцији је присуствовало тринаест ученика наше школе из 8/1, 8/2 и 8/3 у пратњи педагога Б. Младеновић и Г. Станковић.

Сваки образовни профил су представљали сами ученици Угоститељско-туристичке школе, обучени у радну униформу свог образовног профила, а посетиоци промоције су били у прилици да дегустирају безалкохолне  коктеле, сланише и слаткише, настале у радионици хотела.

Наши ученици су били у прилици да сазнају који се предмети уче у школи, колико дана недељно похађају наставу у школи, а колико дана недељно имају практичну наставу, које ваннасатвене активности и пројекти у школи  постоје, какве су могућности запошљавања, али и могућности наставка образовања, пре свега на Високој хотелијерској школи, али и Географском факултету.

Ученици наше школе у били веома задовољни информацијама које су добили током промоције и сматрају да ће им бити од велике користи приликом избора средње школе.

🔥17